منتشر شده در تاریخ : ۱۴۰۱/۰۳/۱۸

به گزارش کارگزاریاب؛ عرضه خودرو در بورس کالای ایران در حالی با دستور وزارت صمت ملغی شد که حدود 7500 نفر به تازگی برای شرکت در عرضه‌های خودرو در بورس کالا کد دریافت کرده بودند که از این میزان، 1300 نفر هر کدام حدود 300 میلیون تومان به عنوان پیش پرداخت برای خرید خودرو از این مسیر پرداخت کرده و سفارش گذاشته بودند.

طبق این نامه، بر اساس مصوبات شصت و سومین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی در مهرماه سال گذشته، مسئولیت تنظیم بازار خودرو برعهده وزارت صمت بوده و با هماهنگی ستاد تنظیم بازار انجام خواهد شد. با این وجود، وزارت صمت مصوبه شورا را به دلیل محرمانه بودن منتشر نکرده است.

این دستور وزارت صمت در حالی به بورس کالای ایران ابلاغ شده است که مخالفت با عرضه خودرو در بورس کالا پس از کشمکش‌های گوناگون، درنهایت در روزهای پایانی سال 1400 به پایان رسیده بود و پذیرش خودروی شاهین (از محصولات سایپا) نیز در جلسه هیات پذیرش کالا و اوراق بهادار به تصویب رسیده و از سوی دیگر، در اردیبهشت ماه سال جاری، درمجموع 103 دستگاه فروش کارا دو کابین و کارا تک کابین در بورس کالا به فروش رسیده بود.

این موضوع که با واکنش‌های متفاوتی مواجه شد، ابهامات زیادی را نیز ایجاد کرد. یکی از اصلی‌ترین نقاط تاریک این ماجرا، به فروش خودروی کارا باز می‌گردد. درواقع میتوان این سوال را مطرح کرد که اگر قرار بر توقف عرضه خودرو در بورس کالا بوده، چرا بیش از 100 دستگاه خودرو کارا به فروش رسیده است؟

از سوی دیگر، عرضه 430 دستگاه خودرو فیدلیتی و دیگنیتی در حالی متوقف شد که ثبت سفارش این تعداد خودرو، از 11 خردادماه شروع شده بود و تا روز گذشته نیز ادامه داشت. درواقع مشتریان، هفت روز فرصت داشتند که ثبت شفارش را انجام دهند و همانطور که اشاره شد، مبالغی نیز به عنوان پیش پرداخت، واریز شده بود!

عرضه خودرو در بورس کالا، یکی از راهکارهایی است که طی سال‌های اخیر به عنوان جایگزینی مناسب برای قرعه‌کشی خودرو در نظر گرفته شده است. بنابر اعتقاد بسیاری از کارشناسان نیز، عرضه خودرو در بورس کالا می‌تواند به سازوکار قیمت‌گذاری، شفافیت دسترسی خریداران و از بین بردن رانت‌ در بستری رقابتی کمک کند. از سوی دیگر در بورس کالا، مداخله‌ای در قیمت وجود ندارد و به دلیل کشف قیمت در فرآیند عرضه و تقاضا، مشکل قیمت‌گذاری دستوری در صنعت خودرو تا حدی رفع می‌شود.

این در حالی است که تصمیم جدید وزارت صمت مبنی بر توقف عرضه خودرو در بورس کالا، تنها امید برای از بین رفتن قیمت‌گذاری دستوری و دیگر مشکلات صنعت خودروسازی را کمرنگ کرد و بار دیگر، امنیت سرمایه‌گذاری را از میان برد. شاید بتوان دلیل از بین رفتن این امنیت را، تصمیمات ناگهانی دانست که اعتماد سرمایه‌گذاران را نیز از بین خواهد برد.



پست های مشابه

جدیدترین پست های وبلاگ

درباره وبلاگ
در وبلاگ کارگزاریاب، می توانید گزارش ها و تحلیل های متخصصان ما از بازار سرمایه را مطالعه نموده و از اخبار مرتبط با این حوزه مطلع شوید.

برای انتخاب کارگزاری مناسب خود، همین حالا با ما تماس بگیرید یا درخواست مشاوره ثبت کنید.