به گزارش کارگزاریاب؛ معاملات امروز بازار سرمایه در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس در مقایسه با روز گذشته، 0.3درصد رشد کرد و در ارتفاع یک میلیون و 520 هزار واحدی قرار گرفت. شاخص هموزن نیز با رشد 0.56درصدی، در ارتفاع 421 هزار واحدی قرار گرفت.
با این وجود، خروج حقیقی پول حقیقیها از بورس همچنان ادامه دارد و در روز جاری، اشخاص حقیقی 250 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند که بیشترین خروج پول حقیقی از بورس یا فرابورس مربوط به گروه بانکها و مؤسسات اعتباری بود.
ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به سه هزار و 250 میلیارد تومان رسید و 103 نماد، رشد بیش از سه درصد و 57 نماد، افت بیش از سه درصد را ثبت کردند.
شاخص کل بورس و شاخص هموزن در مقایسه با هفته گذشته، به ترتیب 1.4درصد و 1.9درصد، افت کردند و درمجموع، 1570 میلیارد تومان در هفته جاری از بازار سرمایه خارج شد.
سارا فلاح، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با کارگزاریاب، به بررسی روند معاملات پرداخت و گفت: در حال حاضر، خروج پول از بازار توسط اشخاص حقیقی، زیاد بوده و این خروج پول حتی از صندوقهای سرمایهگذاری نیز بوده است. این موضوع، شاید بیانگر افزایش جذابیت بازارهای موازی مانند دلار، برای اشخاص حقیقی است.
وی افزود: تداوم این روند به عوامل بنیادی که مهمترین آن ارز نیمایی است، بستگی دارد. در حال حاضر فاصله ارز نیمایی با دلار آزاد، زیاد شده و این موضوع، ضربه بدی را به بازار سرمایه وارد خواهد کرد. زیرا بسیاری از هزینههای تولیدکنندگان با دلار آزاد محاسبه میشود، اما مجبور هستند درآمد خود را بر اساس ارز نیمایی، تسعیر کنند.
فلاح تصریح کرد: این اختلاف، حدود 30 درصد است و اگر این فاصله برطرف شود، موقعیت مناسبی برای بازار سرمایه خواهد بود. البته گمانهزنیهایی نیز مبنی بر اینکه بانک مرکزی قصد دارد سامانه نیمایی را به دو قسمت تقسیم کند، وجود دارد که یک قسمت آن برای کالاهای اساسی مورد استفاده قرار گیرد و محاسبات بر اساس دلار نیمایی انجام و در قسمت دیگر، ارز به نرخ بازار آزاد، تسعیر شود و در صورت رخ دادن چنین اتفاقی، رشد خوبی در انتظار بازار سهام خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: به نظر میرسد که خلاف دو یا سه ماه گذشته، صنایع بزرگتر در محوریت قرار گیرند و در دوران رکود، صنایع بزرگتر پیشرو شوند. اگر پتروشیمیها نیز گزارشات خود را منتشر کنند، میتوانند هدایتکننده بازار شوند.