در سال 1400 شاخص کل بازار سرمایه بازدهی کمی داشت و اغلب سرمایهگذاران در این بازار زیان کردند. به نقل از اكو ايران بازار سرمایه تحت تأثیر مسائل مختلفی از قبیل انتخابات ریاست جمهوری و فاصله گرفتن کامودیتیها از بحران کرونا قرار داشت. تأثیرات مذاکرات برجام و جنگ میان روسیه و اوکراین نیز بر بازار تاثيرگذار بود. اما بسياري از کارشناسان عقیده دارند که در سال 1401 وضعیت بورس بهتر از سال گذشته میشود و سرمایهگذاری بلند مدت در این بازار میتواند سود خوبی به سرمایهگذاران برساند.
در گزارش مطرح شده توسط خبرگزاري موج از ابتدای سال جاری شاخص کل بورس حدود 7 درصد رشد داشته در شرایطی که در سال گذشته کمتر از 5 درصد بازار رشد داشته است. در واقع چون کف قیمت سهام در سال گذشته شناسایی شده و از طرف دیگر از ابتدای سال جاری با توجه به عواملی همچون افزایش قیمت ارز، تورم، عدم توافق برجام و ... میتوان انتظار یک رشد منطقی از بورس را داشت.
با توجه به پيش بينيهاي انجام شده در اولین روز کاری سال 1401 بازار سرمايه، اغلب نمادهای بازار سهام سبزپوش شدند و ارزش معاملات خرد سهام افزایش 28 درصدی داشت. به نقل از اقتصاد نيوز بورس در شرایطی به استقبال معاملات روز شنبه رفت که در آخرین روز کاری اسفندماه شاخصهای بازار سهام رشد کرده و پول حقیقی به بورس وارد شده بود. روز شنبه ششم فروردین در اولین روز کاری سال جدید، روند ورود پول حقیقی ادامه داشت. اين روند رشد شاخص بورس در هفته دوم فروردين ماه در همه روزها بغير از روز سه شنبه نهم فرودين نيز ادامه داشت. در واقع بازار سهام در هفته دوم فروردین امسال در حالی به کار خود پایان داد که شاخص کل بورس با بازدهی مثبت مواجه شد. به نقل از دنياي بورس در طول هفته سپری شده (هفته دوم فروردین 1401)، در روزهای یکشنبه و سه شنبه حقیقیها استراتژی خروج پولها از بازار سهام و صندوقهای درآمد ثابت را در پیش گرفتند. این در حالی بود که در روزهای شنبه و چهارشنبه هم بازار سهام و هم صندوقها با ورودی پول حقیقیها همراه شد. در روز دوشنبه نیز اگرچه حقیقیها پولهایشان را وارد بازار سهام کردند، اما در همان روز پولهایشان را از صندوقهای با درآمد ثابت خارج کردند.
در ابتداي هفته سوم فرودين ماه در پایان معاملات روز یکشنبه چهاردهم فرودين، 404 نماد رشد قیمت داشتند و 254 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 61 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 39 درصد بازار افت قیمت داشتند. در روز دوشنبه ارزش معاملات خرد سهام به بالاترین رقم در 6 ماه گذشته رسید. در اين روز همچنين ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه به بالاترین میزان در تاریخ بازار سرمایه رسید. به نقل از اکوایران شاخص کل بورس در هفته سوم فروردین ماه به صعود ادامه داد. پس از آن که هفته پیشين شاخص روند صعودي را پشت سر گذاشت، روز یکشنبه و دوشنبه نیز رشد شاخص ادامه یافت. روز سهشنبه شاخص برای چهارمین روز متوالی صعود کرد، اما در آخرین روز کاری هفته شاخص کل بورس کاهش یافت. به نقل از اقتصاد نيوز بورس در شرایطی به استقبال معاملات روز یکشنبه رفت که در 5 روز کاری ابتدایی سال جدید در 4 روز شاهد ورود پول حقیقی به بورس بود. روز یکشنبه چهاردهم فروردین، روند ورود پول حقیقی ادامه داشت، اما در سه روز بعدی پولهای حقیقی از بازار گریختند که از علل اصلی کاهش رشد شاخص در روزهای میانی هفته و نزول شاخص کل در آخرین روز معاملاتی هفته بود.
در هفته چهارم فروردين شاخص کل بورس روند پرنوسانی داشت و در پایان هفته پائینتر از سطح هفته گذشته قرار گرفت.
بازدهی بورس پس از 2 هفته متوالی منفی شد. بخش اصلی این نزول به روز سهشنبه برمیگردد که پس از بخشنامه اخذ عوارض صادرات از شرکتهای صنعتی و معدنی، قیمت سهام اغلب شرکتهای بازار سهام سقوط کرد. در پایان اولين روز معاملاتي در اين هفته، 256 نماد رشد قیمت داشتند و 232 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 52 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 47 درصد بازار افت قیمت داشتند. در روز دوم تمامی شاخصهای بازار سهام رشد کردند و بانکها سبزترین گروه بازار بودند. در اين روز، 398 نماد رشد قیمت داشتند و 85 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 82 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 17 درصد بازار افت قیمت داشتند. در روز سوم شاخص بورس به صعود ادامه داد و 308 نماد رشد قیمت داشتند و 175 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 64 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 35 درصد بازار افت قیمت داشتند. پس از بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اخذ عوارض صادرات به صورت پلکانی از واحدهای صنعتی و معدنی، قیمت سهام اغلب نمادهای صنعتی و معدنی مشمول این بخشنامه در بازار سهام سقوط کرد و باعث قرمز شدن بازار سهام در روز چهارم معاملاتي هفته شد و شاخص کل بورس تهران بیشترین سقوط در 5 ماه اخیر را پشت سر گذاشت. در اين روز 96 نماد رشد قیمت داشتند و 388 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 19 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 80 درصد بازار افت قیمت داشتند. در اين هفت نيز شاهد خروج پول حقیقی در سه روز شنبه، دوشنبه و سهشنبه بودیم. در آخرین روز معاملاتی هفته، با ورود پول حقیقی و رشد تقاضای حقیقی، شاخصهای بازار سهام رشد کردند و اغلب صفهاي فروش جمع آوري شد. در روز آخر 300 نماد رشد قیمت داشتند و 169 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 64 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 35 درصد بازار افت قیمت داشتند. به گزارش اکو ایران، روند صعودی شاخص کل بورس در هفته چهارم فروردین ماه متوقف شد. پس از آن که هفته پیش شاخص با رشد مواجه شد، روز شنبه نزول کرد ولي روز یکشنبه و روز دوشنبه رشد شاخص ادامه یافت. روز سهشنبه شاخص سقوط سنگيني را پشت سر گذاشت اما در آخرین روز کاری هفته شاخص کل بورس تهران افزايش يافت.
در اولین روز کاری هفته پاياني بازار سهام تمامی شاخصهای بازار سهام رشد کردند و ورود پول حقیقی به بازار سهام افزایش یافت. همچنين در اولین روز کاری هفته اغلب نمادهای پالایشی رشد قیمت داشتند و گروه «فراوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای» سبزترین گروه بازار بود. در پایان معاملات روز شنبه 382 نماد رشد قیمت داشتند و 92 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 80 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 19 درصد بازار افت قیمت داشتند. روز يكشنبه نيز شاخص كل بورس روند صعودي داشت و در پایان معاملات روز یکشنبه، 333 نماد رشد قیمت داشتند و 144 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 70 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 29 درصد بازار افت قیمت داشتند. در دومین روز کاری هفته اغلب نمادهای پتروشیمی و شیمیایی رشد قیمت داشتند و گروه «محصولات شیمیایی» سبزترین گروه بازار بود. در معاملات روز دوشنبه بیست و نهم فروردین 1401، شاخص کل بورس تهران دومین صعود بزرگ در سال جدید را ثبت کرد و گروه شرکتهای چندرشتهای صنعتی سبزترین گروه بازار بود و بیشترین سهم را از ورود پول حقیقی داشتند و شستا بیشترین تأثیر را در رشد شاخص داشت. بنابر اعلام شرکتهای بورس و فرابورس دامنه نوسان نمادهای معاملاتی حاضر در بازار اول بورس و فرابورس از روز دوشنبه یک درصد افزایش و 6 درصدی شد. در پایان معاملات روز دوشنبه، 441 نماد رشد قیمت داشتند و 216 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 68 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 31 درصد بازار افت قیمت داشتند.