افت ۲۴هزار واحدی شاخص کل بورس/ سومین ریزش سنگین سال ۱۴۰۱ رقم خورد
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، با کاهش حدود ۲۴هزار واحدی (معادل ۱.۶۷درصد)، در ارتفاع یک میلیون و ۴۳۰هزار واحد قرار گرفت.
به گزارش کارگزاریاب؛ معاملات روز جاری بازار سرمایه (۳ مردادماه) در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس پس از افت ۲۴هزار واحدی، در ارتفاع یک میلیون و ۴۳۰هزار واحد قرار گرفت. شاخص هموزن نیز، با کاهش بیش از ۸٬۹۰۰ واحدی (معادل ۲.۲۳درصد) تا کف کانال ۳۹۰هزار واحدی عقب نشینی کرد. شاخص فرابورس هم با کاهش ۳۰۷ واحدی مواجه شد و ضمن از دست دادن کانال ۱۹هزار واحدی، تا سطح ۱۸هزار و ۸۷۴ واحدی عقبنشینی کرد.
نمادها با اثر مثبت
پالایش نفت اصفهان (شپنا) با یک هزار و ۷۶ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۹۶۸ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۷۰۰ واحد، صنعتی و معدنی چادرملو (کچاد) با ۳۹۸ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۳۷۸ واحد و بانک ملت (وبملت) با ۳۵۰ واحد با تاثیر مثبت بر شاخص بورس همراه شدند.
نمادها با اثر منفی
در مقابل معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۲ هزار و هشت واحد، توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با یک هزار و ۴۷۷ واحد، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با یک هزار و ۱۸۹ واحد و پتروشیمی نوری (نوری) با ۹۹۴ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس داشتند.
نمادهای بیمه پاسارگاد (بپاس)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، قاسم ایران (قاسم) و توسعه سامانه نرم افزاری نگین (توسن) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند.
همچنین سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، بهمن دیزل (خدیزل) و بانک دی (دی) با تاثیر منفی بر شاخص فرابورس داشتند.
حقیقی ها امرزو چقدر پول خارج کردند؟
در معاملات روز جاری، حقیقیها بیش از ۵۸۰ میلیارد تومان از بازار خارج کردند که نسبت به روز گذشته، افزایش بیش از ۶۰ درصدی را نشان میدهد و پس از دو هفته شاهد رسیدن خروج پول حقیقی به بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان بودیم. موضوعی که نشان میدهد خروج حقیقیها از بازار شدت گرفته است. به طور کلی ۷۵درصد نمادهای بازار در معاملات امروز، خروج پول حقیقی را ثبت کردند و تنها ۱۲درصد از نمادها شاهد ورود پول حقیقی بود.
مجموع معاملات خرد ( سهام و حق تقدم)، برابر با حدود ۲هزار و ۳۹۰ میلیارد تومان بود. این در حالی است که انتظار میرفت که با بازگشایی نمادهای بزرگ، بهبود ارزش معاملات خرد رقم بخورد. اما این موضوع هم محقق نشد.
موضوعی که نشان از عمق رکود حاکم بر بازار دارد و در چنین شرایطی بازگشت به روند صعودی را بیش از پیش نامحتمل میکند. بسیاری از قیمتها به کف خود رسیده و P بر E بازار نیز به میانگین بلندمدت خود رسیده است. اما همچنان فشار فروش بالا است و این مسئله بیانگر تداوم ریسکهای سیستماتیک در بازار سرمایه است.