آموزشبازار سرمایه

کد بورسی چیست و چند رقم است؟

اگر شما نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که قصد ورود و فعالیت در بازار سرمایه را دارید اما پیش از آن می خواهید بدانید کد بورسی چیست و چند رقم است؟ این مقاله را از دست ندهید. در دنیای امروز با توجه به پیشرفت تکنولوژی و فعالیت فراگیر عموم در سامانه ها و فضای مجازی، شما نیازمند یک شناسه یا کد یا نام مشخص و مختص به خود هستید تا به وسیله آن شناخته شده و به راحتی وارد حساب کاربری خود شوید و به انجام کارهای خود بپردازید. کد بورسی نیز شناسه هر فرد یا سرمایه گذار در بازار بورس می باشد که پیش از انجام فعالیت و دسترسی به داد و ستد سهام، لازم است کد بورسی دریافت نماید. در ادامه بیشتر با کد بورسی آشنا شوید.

کد بورسی چیست؟

در تعریف کد بورسی باید گفت که کد بورسی شناسه کاربری سرمایه گذاران در بازار سهام می باشد که همانند کد ملی افراد کاملا منحصر به فرد و متفاوت از کد بورسی دیگری بوده. اسم دیگر کد بورسی کد سهامداری می باشد. همچنین گاها کد معاملاتی نیز خوانده می شود.

به عبارتی دیگر کد بورسی همان کد شناسایی افراد در بورس می باشد و تمام فعالیت ها در بازار با این کد انجام می شود و بازار بورس سرمایه گذاران را با این کد می شناسد.

لازم به ذکر است که افراد بدون داشتن کد بورسی یا همان کد سهامداری قادر به انجام هیچگونه فعالیت در بازار بورس نیستند.

کد بورسی چند رقم است؟

در پاسخ به سوال کد بورسی چند رقم است باید گفت که کد بورسی از ترکیب سه حرف و 5 عدد تشکیل شده است. توجه نمایید که در صورت ثبت نام در چند کارگزاری باز هم کد بورسی یکسان و ثابت بوده و به عبارتی برای هر فرد فقط یکبار صادر می گردد.

مثال از کد بورسی:

“ع م پ 09157” به عنوان مثال می تواند یک کد بورسی باشد و دگیر کد ها نیز به همین شکل با حروف و اعداد تصادفی مختلف تشکیل می شوند.

کد بورسی چه کاربردی دارد؟

با دریافت کد بورسی اجازه دسترسی به معاملات بازار سرمایه به شما داده می شود. پس از دریافت کد بورسی هر گونه فعالیتی که از طریق این کد در سامانه های معاملاتی بازار انجام شود، به نام شما ثبت می شود و شما مسئول خواهید بود. علاوه بر فعالیت در بازار بورس، افراد در موارد ذکر شده ذیل نیز نیازمند دریافت کد بورسی هستند:

  • تخصیص سهام ترجیحی
  • تخصیص سهام عدالت
  • سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری

کد بورسی را از کجا و چگونه دریافت کنیم؟

برای دریافت کد بورسی و ورود به بازار معاملات بورس باید از طرق یکی از کارگزاری های فعال بورسی اقدام نمایید. حال کارگزاری چیست کارگزاری بورس واسطه بین سرمایه گذاران و شرکت های حاضر در بازار بورس می باشد. همانند بازار بورس های جهان برای خرید و فروش سهام شرکت ها، کارگزاری ها به عنوان واسطه معاملات بین مشتریان با شرکت ها را برقرار می سازند.

به این ترتیب کارگزاری ها ضمن دریافت مجوز و زیر نظر سازمان بورس، برای افراد حقیقی و حقوقی که خواهان فعالیت در بورس می باشد، کد بورسی صادر می نمایند. بنابراین برای دریافت کد بورسی باید یک کارگزاری معتبر و شناخته شده را انتخاب و فرآیند دریافت کد بورسی را در آن کارگزاری طی نمایید.

طی سال های گذشته دریافت کد بورسی تنها به صورت حضوری و با مراجعه به خود کارگزاری امکان پذیر بود اما حالا به صورت غیرحضوری نیز میتوان اقدمات مربوط به دریافت کد بورسی را انجام داد.

دریافت کد بورسی به روش حضوری

در این روش با به همراه داشتن مدارک شناسایی خود در ساعات اداری به محل کارگزاری مد نظر خود مراجعه نموده و با ارائه مدارک و تکمیل فرم های مربوطه، درخواست دریافت کد بورسی ثبت می شود و نهایتا بعد از 2 الی 3 روز کد بورسی برایتان ارسال خواهد شد. البته در حال حاضر سرعت صدور کد بورسی افزایش یافته گاها ظرف چند ساعت کد بورسی صادر و ارسال می گردد.

دریافت کد بورسی به صورت غیرحضوری

برای دریافت کد بورسی به روش غیرحضوری باید به آدرس سایت کارگزاری مد نظر خود مراجعه و پس از ثبت اطلاعات هویتی، بانکی، شغلی، تحصیلی، آدرس محل زندگی و کار و … ، تصویر مدارک لازم را آپلود نمایید. سپس احراز هویت شوید.

احراز هویت غیرحضوری مشکل و پیچیده نیست و به راحتی انجام می شود. همه کارگزاری ها احراز هویت غیرحضوری ندارند اما می توانید اسامی کارگزاری های دارای احراز هویت غیرحضوری را در مقاله کدام کارگزاری ها احراز هویت غیرحضوری دارند بخوانید.

دریافت کد بورسی رایگان است؟

دریافت کد بورسی در اکثر کارگزاری ها به صورت رایگان انجام می شود اما در دفاتر پیشخوان مبل کمی دریافت می گردد.

سامانه استعلام کد بورسی

سامانه استعلام کد بورسی سامانه ای است که توسط سازمان بورس راه اندازی شده تا افراد در صورت فراموش کردن کد بورسی خود، به این سامانه مراجعه و ضمن وارد کردن اطلاعات خود، کد سهامداری خود را استعلام نمایند.

کد بورسی منقضی هم می شود؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که کد بورسی همانند کد ملی یکتا و منحصر به فرد است و برای هر شخص متقاضی فقط یکبار صادر می گردد. به این ترتیب کد بورسی منقضی نمی شود و تاریخ انقضا ندارد.

کد بورسی با کد آنلاین چه فرقی دارد؟

به کرات دیده و شنیده شده که افراد کد بورسی را با کد آنلاین اشتباه می گیرند. قبل از تعریف کد آنلاین لازم است بدانید که با ثبت نام در کارگزاری علاوه بر صدور کد بورسی، یک نام کاربری و رمز عبور نیز برای افراد تعریف می شود تا از طریق آن بتواند وارد سامانه معاملاتی آنلاین کارگزاری شود و به خرید و فروش سهام شرکت ها دسترسی پیدا کند.

بنابراین کد آنلاین همان نام کاربری و رمز عبور می باشد که در زمان ورود به سامانه معاملاتی آنلاین کارگزاری باید وارد کرد. در کنار کد آنلاین ، کد آفلاین نیز وجود داشته که نام کاربری و رمز ورود به سامانه معاملاتی آفلاین کارگزاری‌ها می باشد که فرد وارد سامانه معاملاتی آفلاین کارگزاری می شود، سفارشات خود را ثبت می کند تا کارگزاری آن ها را وارد هسته معاملات کند. سامانه معاملات آفلاین کارایی و کاربرد زیادی ندارد چرا که اکثریت کاربران از سامانه معاملاتی آنلاین استفاده می کنند.

علاوه بر ثبت نام در کارگزاری برای دریافت کد بورسی، نام کاربری و رمز عبور، لازم است که در سامانه سجام نیز ثبت نام نمایید. برای کسب اطلاعات کامل و جامع درباره سجام، به مقاله سامانه سجام چیست مراجعه نمایید.

سخن آخر

کد بورسی شناسه هر فرد در بازار سرمایه است که همانند کد ملی ویژه و منحصر به فرد است. کد بورسی، کد سهامداری و کد معاملاتی نیز خوانده می شود که از سه حرف و 5 عدد تشکیل شده است. برای دریافت کد بورسی باید از طریق یکی از کارگزاری های فعال بازار سرمایه اقدام نمایید.

در سایت کارگزاریاب 80 کارگزاری فعال بازار بورس معرفی شده اند و ویژگی ها، امکانات و خدمات هر یک از این کارگزاری ها نیز شرح داده شده است که با مقایسه می توانید یکی از کارگزاری های خوب را برای ثبت نام انتخاب نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا