بازار سرمایهتحلیل

وزیر اقتصاد علت رکود بورس را وضعیت جهانی و ناآرامی های اخیر دانست

بازار بورس تهران از خرداد ماه در مسیر نزول قرار گرفته و به سمت کف های قبلی خود پیش می رود. امروز دوشنبه 10 مهر 1401 نیز بعد از افت بیش از 8 هزار واحدی روز گذشته، حدود 3 هزار و 311 واحد منفی شد و در محدوده یک میلیون و 318 هزار واحد قرار گرفت. به نتیجه نرسیدن برجام، افزایش تحریم ها علیه کشور، کاهش شدید ارزش معاملات، خروج هر روزه نقدینگی و پول حقیقی از بورس، کاهش اعتماد سهامداران، عدم تحقق وعده ها و … بورس را در وضعیت نامطلوبی قرار داده است و به دلیل وجود ریسک های فعلیی توان بازگشت به روند صعودی را ندارد.

این درحالی است که احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد علت رکود این روزهای بورس را وضعیت جهانی و نا آرامی های اخیر کشور اعلام کرد و گفت: ثبات و چشم انداز بورس برای دولت همواره مهم بود اما متاسفانه از خرداد اتفاقی رخ داد که علاوه بر کل جهان بر ایران اثر گذاشت و ناآرامی ‌های اخیر هم چشم انداز منفی را بیشتر کرده است.

علت رکود این روزهای بورس چیست؟

به گزارش کارگزاریاب به نقل از بورس پرس، احسان خاندوزی توضیح داد: ثبات و چشم انداز بورس برای دولت همواره مهم بود اما متاسفانه از خرداد اتفاقی رخ داد که علاوه بر کل جهان بر ایران اثر گذاشت و ناآرامی ‌های اخیر هم چشم انداز منفی را بیشتر کرده است.

متاسفانه نا آرامى هاى اخیر بر اقتصاد و محیط کسب و کارها اثر منفى داشته اما دولت اهتمام دارد شرایط را هرچه سریع تر رو به بهبود کند. وزارت اقتصاد هم آمادگى دارد از مشوق هاى مالیاتى استفاده کند تا کسب و کار هاى آسیب دیده، ترمیم شوند.

بانک ملى از نمونه های موفق دولت در بهبود ترازنامه بانک ها است که طی آن ترازنامه بانک ملی از ۶.۷ هزار میلیارد تومان زیان سال ۹۹ به ۲۵ هزار میلیارد زیان در سال جاری رسیده است.

سیاست دولت آسیب شناسی روند معیوب گذشته بوده اما نمی‌توان برای مسیر جدیدی، ریل‌گذاری کرد. به عنوان نتیجه عملی این آسیب‌شناسی‌ها قانون خصوصی‌سازی اصل 44 مورد بازبینی قرار گرفته که پس از 14 سال گام مهمی بشمار می‌آید. به طور مثال بخش اعظمی از سهام پتروشیمی کرمانشاه فروخته شده بود و هیات داوری حکم به بازگشت 20 درصد داده بود.

همچنین بخوانید: گزارش بورس امروز دوشنبه 11 مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا