بازار سرمایهتحلیل

صندوق تضمین سرمایه چیست؟/ اصل سرمایه در بورس تضمین می‌شود؟

سازمان بورس و اوراق بهادار، موافقت اصولی خود را با صندوق‌های تضمین اصل سرمایه اعلام کرد تا در عین تضمین اصل سرمایه در دوره نزول، سوددهی در دوران صعود را هم حاصل ‌کند.

پذیره‌نویسی صندوق‌های تضمین اصل سرمایه به زودی

به گزارش کارگزاریاب؛ مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به اینکه پذیره‌نویسی صندوق‌های تضمین اصل سرمایه به زودی انجام خواهد شد، گفت: صندوق‌های تضمین اصل سرمایه، ابزاری برای اشخاصی است که تمایلی به ریسک روی اصل سرمایه خود ندارند و در عین حال قصد سرمایه گذاری در بازار سرمایه را دارند.

به گفته وی، اساسنامه صندوق‌های سرمایه‌گذاری تضمین اصل سرمایه به عنوان ابزار جدید این بازار در هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، تصویب و ابلاغ شده است. اما صندوق تضمین اصل سرمایه چیست و چه کاربردی دارد؟

افزایش یا کاهش قیمت سهام شرکت‌ها تحت تاثیر عوامل بسیاری قرار دارد. از این رو سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌ها، ذاتا با ریسک همراه است. از همین رو، یکی از نگرانی‌های بسیاری از سرمایه‌گذاران تازه‌وارد بورس یا افراد با سطح ریسک‌پذیری کم، حفظ اصل سرمایه و در محدوده زیان قرار نگرفتن است.

از سوی دیگر، تضمینی برای حفظ اصل سرمایه در صندوق‌های مختلط، سهامی و شاخصی وجود ندارد. در واقع در شرایط اصلاحی و نزولی بازار، ممکن است بازدهی این صندوق‌ها نیز منفی باشد و اصل سرمایه سرمایه‌گذاران نیز کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: صندوق تضمین اصل سرمایه توسط کارگزاری بزرگ کشور

روش‌های ضمانت اصل سرمایه

صندوق‌های مذکور رکن ضامن دارند. به عبارت دیگر در صورت عملکرد نامطلوب صندوق، به هر حال اصل سرمایه یا همان آورده اولیه تضمین می‌شود. البته بین ارکان تضمین تفاوت‌هایی وجود دارد. در نوع اول که تضمین با ضمانت سبدگردان است، شرکت سبدگردان ارائه‌دهنده صندوق که از لحاظ توان مالی و حسن سابقه مورد تایید سازمان بورس است، تضمین‌کننده بوده و در صورت زیان، اصل سرمایه را تضمین می‌کند.

صندوق تضمین با ضمانت سبدگردان به صورت صدور و ابطالی است. این نوع صندوق همچنین در رده صندوق‌های سرمایه گذاری مختلط رده‌بندی می‌شود که به سرمایه‌گذاران امکان بهره‌مندی از رشد بازار را هم در زمان رشد بازار در کنار تضمین آورده اولیه و هم در زمان افت بازار خواهد داد. قیمت خرید هر واحد آن در پذیره‌نویسی ۱۰۰۰ تومان است.

در نوع دوم که تضمین با ضمانت سرمایه‌گذاران صورت می‌گیرد، تضمین با رکن ضامن اهرم است که ساز و کار پیچیده‌ای دارد. در این نوع صندوق ابتدا یک صندوق قابل معامله (ETF) پذیره‌نویسی می‌شود که حداقل مبلغ مورد نیاز برای خرید واحدهای این صندوق ۱۰۰ میلیون تومان است. اصل سرمایه نیز در این صندوق، تضمین نمی‌شود و با ریسک همراه است. پس از صدور مجوز تاسیس این صندوق قابل معامله (ETF) و شروع فعالیت آن، صندوق دیگری به صورت صدور و ابطالی پذیره‌نویسی می‌شود که در واقع اصل سرمایه این واحدها تضمین می‌شود و رکن ضامن این صندوق همان صندوق ETF اولیه است که با ریسک همراه بود. به عبارتی به ‌جای سبدگردان، سرمایه‌گذاران صندوق ETF ضامن واحدهای صندوق تضمین می‌شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا