رشد ۵ هزار واحدی شاخص کل بورس/ خبری از افزایش ارزش معاملات نیست
معاملات بازار سرمایه در اولین هفته از مردادماه در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس با افزایش ۰.۳۷ درصدی معادل ۵٬۲۶۵ واحدی تا ارتفاع یک میلیون و ۴۴۳ هزار واحدی صعود کرد.
گزارش بازار بورس امروز چهارشنبه 5 مرداد 1401
به گزارش کارگزاریاب؛ در پایان معاملات امروز بازار سهام، شاخص کل با افزایش ۵هزار و ٢۶۴ واحدی تا ارتفاع یک میلیون و ۴۴۳ هزار واحدی صعود کرد. شاخص هموزن نیز، با افزایش بیش از ۱٬۱۷۱ واحدی تا میانه کانال ۳۸۹هزار واحدی پیشروی کرد. شاخص کل فرابورس هم با افزایش ۴۲.۷۸ واحدی به رقم ۱۸هزار و ۸۶۱ واحد رسید.
در جریان معاملات امروز، شرکت فولاد مبارکه اصفهان با یک هزار و ۸۲۲ واحد، شرکت پتروشیمی نوری با یک هزار و ۲۸ واحد، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۵۰۷ واحد، شرکت ملی صنایع مس ایران با ۴۱۴ واحد و شرکت سرمایه گذاری دارویی تامین با ۱۴۸ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر رشد شاخص کل داشت.
در مقابل، شرکت توسعه معادن و فلزات با ۱۴۹ واحد، شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه با ۱۴۵ واحد، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با ۹۵ واحد، شرکت تولیدی فولاد سپید فراب کویر با ۵۲ واحد و شرکت گروه مپنا با ۵۱ واحد بیشترین تاثیر منفی را بر رشد شاخص کل داشتند.
در جریان معاملات امروز فرابورس ایران، شرکت پلیمر آریا ساسول با ۳۲.۴۴ واحد، شرکت پتروشیمی زاگرس با ۶.۳۱ واحد، شرکت بهمن دیزل با ۴.۶ واحد، شرکت پویا زرکان آق دره با ۳ واحد و شرکت حمل و نقل گهرترابر سیرجان با ۲ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر رشد شاخص داشتند.
در مقابل، شرکت تولید نیروی برق دماوند با ۸ واحد، شرکت با ۸ واحد، شرکت پالایش نفت لاوان با ۵.۸ واحد، بیمه پاسارگاد با ۵ واحد و شرکت تولید برق عسلویه مپنا با ۴.۹ واحد بیشترین تاثیر منفی را بر رشد شاخص داشتند.
حقیقیها در معاملات روز جاری، حدود ۱۰۵ میلیارد تومان از بازار خارج کردند که هر چند نسبت به روز گذشته کاهشی بود، اما همچنان برآیند منفی خرید و فروش حقیقیها حاکی از عدم اطمینان به آینده بازار است.
هر چند که شاخص، معاملات هفته را مثبت به پایان رساند، اما در نیم ساعت پایانی شاهد افزایش فشار عرضه به ویژه در نمادهای بزرگ بازار بودیم.
ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) بازار امروز برابر با یک هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان بود که کاهش ۱۸درصدی را نسبت روز گذشته نشان میدهد. میانگین ارزش معاملات خرد هفته جاری، حدود دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود که حاکی از معاملات کم رونق بازار است. تا زمانی که ارزش معاملات خرد روزانه حداقل به میانگین امسال یعنی حدود ۵هزار میلیارد تومان نرسد، نباید انتظار داشت که بازار روند صعودی پر قدرتی را آغاز کند.
معضل اساسی بازار سرمایه، ریسکهای سیستماتیکی هستند که همچنان پابرجا بوده و تا زمانی که موضوعاتی مانند رکود اقتصادجهانی و آینده برجام برای بازار روشن نشود، به نظر میرسد نباید انتظار بازگشت بورس به روند صعودی قوی را داشت.
بیشتر بخوانید: کنترل نرخ سود بین بانکی در چارچوب سیاستهای پولی بانک مرکزی