اولین روز مردادماه با افزایش شاخص کل همراه بود/ بورس به روند صعودی باز میگردد؟
اولین روز معاملاتی بازار سرمایه در مردادماه، با افزایش یک هزار و ۵۹۹واحدی شاخص کل و قرار گرفتن در ارتفاع یک میلیون و ۴۷۳هزار واحدی به پایان رسید.
به گزارش کارگزاریاب؛ طی معاملات روز جاری، شاخص کل با یک هزار و ۵۹۹ واحد افزایش در ارتفاع یک میلیون و ٤۷۳هزار واحدی قرار گرفت. شاخص هموزن نیز با ۷۰۳ واحد افزایش به ۴٠۴هزار و ۴۸۵ واحد رسید. برخلاف شاخص کل و هم وزن، شاخص فرابورس در روز جاری با کاهش بیش از ۱۲۴ واحدی همراه شد.
گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با یک هزار و ۷۸۵ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با یک هزار و ۵۷۵ واحد، پتروشیمی پردیس (شپدیس) با یک هزار و ۳۶۵ واحد، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با یک هزار و ۲۲۳ واحد و بانک ملت (وبملت) با یک هزار و ۳۳ واحد با تاثیر مثبت بر شاخص بورس همراه شدند.
در مقابل معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با سه هزار و ۲۹۹ واحد، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۱۶۳ واحد، پتروشیمی نوری (نوری) با ۷۳۰ واحد و پتروشیمی مبین (مبین) با ۵۸۴ واحد و فولاد خوزستان (فخوز) با ۴۸۵ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس داشتند.
نمادهای پالایش نفت لاوان (شاوان)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، صنعتی مینو (غصینو)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، بهمن دیزل (خدیزل) و فرابورس ایران (فرابورس) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند.
همچنین بیمه پاسارگاد (بپاس)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، بانک دی (دی)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، نفت پاسارگاد (شپاس) و پتروشیمی زاگرس (زاگرس) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس داشتند.
امروز نیز مانند هفتههای اخیر، شاهد خروج پول حقیقی بودیم. اما نسبت به روزهای گذشته از شدت آن کاسته شد. حقیقیها در بازار امروز حدود ۸۱ میلیارد تومان از بازار خارج کردند. در معاملات امروز بورس، بیش از پنج میلیارد و ۷۵۹ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۹هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال معامله شد.
ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) به حدود ۲هزار و ۳۴۵ میلیارد تومان رسید که هر چند نسبت به روز چهارشنبه بهبود قابل توجهی را نشان میدهد، اما همچنان ارقامی کمتر از سه هزار میلیارد را تجربه میکند.
ریسکهای سیسماتیک، به عنوان تهدیدی برای بازگشت به روند صعودی بازار همچنان مطرح هستند؛ اصلاح بازارهای جهانی، تشدید رکود اقتصاد جهانی با گسترش شیوع سویه جدید کرونا، افزایش نرخ بهره توسط بانکهای مرکزی و…، از جمله عوامل اثرگذار بر بازار سرمایه هستند. با این حال با برگزاری مجامع و تقسیم سود، P بر E بازار به کمترین میزان خود طی چند سال گذشته رسیده است؛ موضوعی که به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران نشان از ارزنده بودن بسیاری از سهام شرکتها است.
اخبار امروز: چگونه با اوراق بهادار، وام بگیریم؟