افت ۹۷۵ واحدی شاخص کل بورس/ روند نزولی بورس ادامه مییابد؟
شاخص کل پس از افت سنگین ۲۴هزار واحدی روز گذشته، امروز هم با کاهش همراه بود و با افت ۹۷۵ واحدی همراه شد.
به گزارش کارگزاریاب؛ معاملات امروز بازار سرمایه در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس پس از افت ۹۷۵ واحدی، در ارتفاع یک میلیون و ۴۳۸ واحدی قرار گرفت. شاخص هموزن نیز، افت تنها ۰.۰۷ درصدی را تجربه کرد. اما شاخص هم وزن با اصلاح بیشتری همراه بود و با کاهش ۰.۷۲ درصدی معادل ۲٬۸۳۲ واحد تا سطح ۳۸۸هزار واحدی عقب نشینی کرد.
شاخص فرابورس نیز، کاهش حدود ۵۶ واحدی را ثبت کرد و تا ارتفاع ۱۸هزار و ۸۱۹ واحدی پایین آمد. غصینو با ۹ واحد، دماوند با ۸ واحد و سگما با بیش از ۶ واحد، بیشترین تاثیر را در افت شاخص فرابورس داشتند.
ارزش معاملات خرد
مجموع ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) بازار در روز جاری، حدود ۲هزار و ۳۲۷ میلیارد تومان بود که نسبت به روز گذشته، کاهش حدود ۹درصدی را نشان میدهد. در حالی میانگین ارزش معاملات خرد در چهار روز معاملاتی مردادماه به کمتر از ۲هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده که این رقم در تیرماه، حدود ۳هزار میلیارد تومان و در فصل بهار به بیش از ۵هزار میلیارد تومان رسیده بود.
ادامه خروج پول حقیقی
حقیقیها در معاملات امروز، بیش از ۳۵۳ میلیارد تومان پول از بازار خارج کردند که نسبت به روز گذشته تغییر محسوسی را نشان نمیدهد. به طور کلی بیش از ۶۶درصد نمادهای معامله شده در بازار امروز، شاهد خروج پول حقیقی بود و حدود ۱۹درصد، ورود پول حقیقی را ثبت کردند.
شستا با بیش از ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، بیشترین خروج پول حقیقی را در بازار امروز ثبت کرد؛ فارس با ۱۲ و فملی با ۱۱ میلیارد تومان در رتبههای بعدی خروج پول حقیقی قرار داشتند.
رکود بازار سرمایه هر روز عمیق تر میشود
روند کنونی معاملات نشان میدهد که رکود بازار سرمایه، هر روز عمیق تر میشود و در این شرایط نمی توان امیدوار به برگشت بورس حداقل در کوتاه مدت بود. با توجه به روند معاملات امروز، به نظر میرسد که محتمل ترین سناریو برای بازار فردا، ادامه روند نزولی باشد. با این وجود محدوده یک میلیون و ۴۰۰هزار تا یک میلیون و ۳۵۰هزار واحدی، یک مقاومت معتبر و قوی محسوب میشود و انتظار نمیرود که حتی در صورت ادامه روند نزولی، شاخص کل به زیر این سطح بیاید. از سوی دیگر، اظهارات رئیس کل بانک مرکزی درخصوص حمایت از بازار سرمایه و سیاستهای کنترل و کاهش نرخ بهره، شاید بتواند جو منفی ناشی از افزایش این نرخ را تا حدودی تعدیل کند.
همچنین بخوانید: ماجرای انتقال بورس کالا به وزارت صمت چیست؟