اخبار کارگزاری ها

چگونه کارگزاری خود را عوض کنیم؟

چگونه کارگزاری خود را عوض کنیم؟ از جمله سوالات پرتکرار بین سرمایه گذاران و فعالان بازار بورس می باشد. در این نوشته با آموزش نحوه تغییر کارگزاری همراه ما باشید. شایان ذکر است که درگاه ورود به بازار سرمایه و دسترسی به معاملات بازار بورس، ثبت نام و احراز هویت در یکی از کارگزاری ها فعال کشور می باشد. پس از ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام و یکی از کارگزاری ها، کد بورسی، نام کاربری و رمز عبور دریافت می شود که نام کاربری و رمز عبور لازمه دسترسی به سامانه معاملات بازار می باشد. در حال حاضر بیش از 100 کارگزاری دارای مجوز در حال فعالیت هستند که ثبت نام در هر یک از این کارگزاری ها اختیاری بوده و سرمایه گذاران در انتخاب کارگزاری مختار هستند. همچنین امکان ثبت نام و دریافت خدمات همزمان در بیش از یک کارگزاری وجود دارد.

انجام معاملات در همه کارگزاری ها امکان پذیر بوده اما تفاوت عمده کارگزاری ها در امکانات و خدماتی است که به مشتریان و کاربران خود ارائه می دهند. از مهمترین این خدمات می توان به سرعت کارگزاری ها در بروزرسانی قیمت ها، راحتی ثبت نام و کار با نرم افزارهای تحت وب و اپلیکیشن ها، سرعت سامانه معاملاتی آنلاین در ثبت سفارشات خرید و فروش، اطلاع رسانی به موقع، آموزش ها، پشتیبانی اشاره نمود. حال گاها پیش می آید که مشتریان به دلیل ضعف در خدمات کارگزاری خود ناراضی بوده و به دنبال تغییر کارگزاری خود هستند و برایشان سوال مطرح است که چگونه کارگزاری خود را عوض کنیم؟

چگونه کارگزاری خود را تغییر دهیم؟

هر یک از سهام های موجود در سبد دارایی سرمایه گذاران در سامانه معاملات بازار زیر نظر یک کارگزار قرار دارد که به آن کارگزار ناظر گفته می شود و فروش سهام تنها از طریق همان کارگزار ناظر در زمان خریداری شده امکان پذیر است. حال شاید شما نیز جزء آن دسته از افراد باشید که بنا به دلایلی از جمله ناراضی بودن از سیستم پلتفرم، مبلغ کارمزد یا عدم ارائه اعتبار بیشتر تصمیم به تغییر کارگزاری خود دارید، اما چگونه؟ چگونه کارگزاری خود را تغییر دهیم؟

برای تغییر کارگزاری دو راه وجود دارد که شامل موارد زیر است:

روش اول: فروش کل دارایی و دریافت سرمایه از کارگزاری اول

پیش پا افتاده ترین کار برای تغییر کارگزاری این است که کاربر تمام دارایی خود در کارگزاری را به فروش برساند و سرمایه خود را دریافت نماید و در کارگزاری دیگر ثبت نام و احراز هویت شود و سرمایه خود را در کارگزاری جدید شارژ نماید و در نهایت اقدام به خرید سهام در کارگزاری جدید و استفاده از خدمات آن نماید. اما این روش بدور از منطق است و معقولانه نیست. چرا ممکن است وقتی سهامدار اقدام به فروش سهام خود می نماید تا در کارگزاری دیگر مجدد بخرد، در این فاصله آن سهم مورد نظر با رشد قیمتی همراه شود در نتیجه فرد از بازدهی مثبت سهم جا خواهد ماند.

روش دوم: ثبت نام در کارگزاری جدید ضمن عضو بودن در کارگزاری قبلی

بهره مندی از خدمات بیش از دو کارگزاری فراهم می باشد. چرا که سیستم معاملاتی آنلاین برخی کارگزاری در روزهای پر معامله و پر حجم بازار با کندی یا قطعی سیستم مواجه می شوند، به همین دلیل سهامدار این امکان را دارد که به طو همزمان در یک یا چند کارگزاری دیگری نیز ثبت نام و احواز هویت نماید.

ثبت نام در کارگزاری جدید نیازمند ثبت نام مجدد در سامانه سجام نیست چرا که قبلا برای دریافت کد بورسی ثبت نام در سامانه سجام توسط سهامدار انجام شده است. در این صورت تنها لازم است سهامدار در کارگزاری جدید ثبت نام و احراز هویت شود و نام کاربری و رمز عبور جدید جهت ورود به سامانه معاملاتی آنلاین کارگزاری جدید دریافت نماید.

در همان ابتدای ثبت نام در کارگزاری جدید، اطلاعات ثبت شده کاربر در سامانه سجام با استفاده کد پیگیری سجام توسط کارگزاری دریافت می گذدد و مراحل ثبت نام سریع و راحت تر انجام می شود. کد پیگیری سجام به تلفن همراه کاربر ارسال شده و باید مورد تایید قرار بگیرد.

در کنار ثبت نام در کارگزاری، احراز هویت نیز لازم است. کارگزاری ها در کنار احراز هویت حضوری، احراز هویت غیرحضوری نیز دارند. پس کاربر به راحتی می تواند در منزل ثبت نام و احراز هویت شود.

بیشتر بخوانید: کدام کارگزاری ها احراز هویت غیرحضوری دارند

تغییر کارگزار ناظر

بعد از ثبت نام و احراز هویت در کارگزاری جدید، نام کاربری و رمز عبور برای کاربر ارسال می گردد که با استفاده از باید وارد سامانه معاملاتی کارگزاری شود و بعد از مشخص کردن سهام موجود در سبد سهام خود، گزینه تغییر کارگزار ناظر را انتخاب و درخواست خود را ثبت نماید. حال بعد از 48 الی 72 ساعت دیگر سهام موجود در سبد سهام به حساب کارگزاری جدید انتقال می یابد.

برای هر سهمی که قبلا در کارگزاری قبلی خریداری شده است، باید تغییر کارگزار ناظر صورت گیرد. تغییر کارگزار ناظر برای کاربر هزینه ای ندارد و کاملا رایگان می باشد. تغییر کارگزار ناظر فقط برای سهامی است که در کارگزاری قبلی خریداری شده است.

سخن آخر

سرمایه گذاران با هدف استفاده از امکانات دیگر کارگزاری ها تصمیم به تغییر کارگزاری خود می گیرند و می خواهند به طور همزمان از دو یا سه کارگزاری خدمات دریافت نمایند. به این ترتیب لازم است سرمایه گذار ضمن ثبت نام و احراز هویت در کارگزاری جدید و دریافت نام کاربری و رمز عبور، اقدام به تغییر کارگزار ناظر برای هر یک از سهام موجود در سبد دارایی خود کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا