نحوه ثبت نام در کارگزاری و دریافت کد بورسی (مرحله به مرحله)
نحوه ثبت نام در کارگزاری و دریافت کد بورسی را در این مقاله بخوانید. اولین گام برای ورود به بازار سرمایه و دسترسی به داد و ستد سهام، دریافت کد بورسی می باشد که لازمه دریافت کد بورسی ثبت نام در یکی از کارگزاری های دارای مجوز و فعال می باشد، چرا که کد بورسی توسط کارگزاری های زیر نظر سازمان بورس صادر می گردد. همانند بازار بورس های جهانی در بورس ایران نیز خرید و فروش سهام شرکت های حاضر در بازار به واسطه کارگزاری ها انجام می شود. بنابراین کارگزار واسطه بین خریدار و فروشنده می باشد و لازمه انجام معاملات ثبت نام در یک کارگزاری رسمی و دریافت کد بورسی است. اما نحوه ثبت نام در کارگزاری و دریافت کد بورسی چگونه است؟ در ادامه این مقاله با آموزش نحوه ثبت نام در کارگزاری برای دریافت کد سهامداری همراه ما باشید.
آموزش نحوه ثبت نام در کارگزاری
همانطور که گفته شد برای دریافت کد بورسی جهت دسترسی به معاملات بازار بورس، باید در یکی از کارگزاری های رسمی و دارای مجوز کشور ثبت نام کنیم و احراز هویت شویم. لازم به ذکر است که در کنار ثبت نام در کارگزاری لازم است که متقاضیان در سامانه سجام نیز ثبت نام کنند و احراز هویت شوند. حتی افرادی که در سال های قبل و پیش از سال 1397 کد بورسی دریافت کرده اند، باید در سامانه سجام ثبت نام نمایند.
پیشنهاد می کنیم مقاله نحوه ثبت نام در سامانه سجام را بخوانید. حال آنکه در این مقاله به نحوه ثبت نام در کارگزاری و دریافت کد بورسی پرداخته شده و نحوه ثبت نام در کارگزاری مرحله به مرحله شرح داده شده است که میتوانید جزئیات را در ادامه بخوانید.
کد بورسی چیست؟
در تعریف کد بورسی باید گفت که کد بورسی شناسه کاربری سرمایه گذاران در بازار سهام می باشد که همانند کد ملی افراد کاملا منحصر به فرد و متفاوت از کد بورسی دیگری بوده. اسم دیگر کد بورسی کد سهامداری می باشد. همچنین گاها کد معاملاتی نیز خوانده می شود.
به عبارتی دیگر کد بورسی همان کد شناسایی افراد در بورس می باشد و تمام فعالیت ها در بازار با این کد انجام می شود و بازار بورس سرمایه گذاران را با این کد می شناسد.
لازم به ذکر است که افراد بدون داشتن کد بورسی یا همان کد سهامداری قادر به انجام هیچگونه فعالیت در بازار بورس نیستند.
کلیه افراد اعم از حقیقی و حقوقی برای فعالیت در بازار سرمایه باید کد بورسی دریافت نمایند که برای دریافت کد بورسی ضمن ثبت نام در سامانه سجام، لازم است در یک کارگزاری به انتخاب خود سرمایه گذار، ثبت نام و احراز هویت شوند که پس از ثبت نام کد بورسی شخص توسط کارگزاری صادر و ارسال می گردد. پس دریافت کد بورسی شامل انجام دو مرحله زیر است:
- ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام
- ثبت نام و احزار هویت در کارگزاری
مراحل نحوه ثبت نام در کارگزاری و دریافت کد بورسی به شرح ذیل است:
ثبت نام در کارگزاری ها هم به صورت حضوری و هم غیر حضوری در کارگزاری هایی که احراز هویت غیرحضوری دارند به صورت (آنلاین) صورت می پذیرد. در ثبت نام حضوری با مراجعه به دفتر پیشخوان دولت یا کارگزاری مد نظر خود با ارائه مدارک شناسایی و تکمیل فرم های کارگزاری و وارد کردن اطلاعات هویتی، بانکی، شغلی، تحصیلی، آدرس محل زندگی و کار و … ، ثبت نام توسط اپراتورهای کارگزاری انجام می شود. سپس بعد از چند ساعت نهایتا 24 الی 48 ساعت، کد بورسی، نام کاربری و رمز عبور شما برایتان ارسال می گردد.
در ثبت نام غیرحضوری کارگزاری باید مراحل زیر طی شود:
- در مرحله اول نام کارگزاری مدنظر خود را در گوگل جستجو کنید و وارد سایت کارگزاری شوید
- بر روی آیکن افتتاح حساب کلیک نمایید
- شماره موبایل، کد ملی و کد امنیتی را وارد کنید
- در مرحله بعدی کد امنیتی ارسال شده به تلفن همراهتان را در قسمت مربوطه وارد می کنید
- این مرحله مروبوط به تکمیل اطلاعات هویتی می باشد که باید تمام اطلاعات شناسنامه ای خواسته شده را تکمیل نمایید
- پس از تکمیل اطلاعات هویتی، اطلاعاتی شامل محل سکونت، کد پستی، شماره تلفن، و … باید تکمیل گردد
- اطلاعات شغلی را وارد می کنید
- حال نویت به اطلاعات بانکی می رسد که در وارد کردن اطلاعات بانکی شامل شماره حساب و شماره شبا دقت لازم را داشته باشید. همچنین شماره حساب باید متعلق به خود شخص متقاضی باشد
- بعد از تکمیل اطلاعات، حالا باید تصویر مدارک خود شامل صفحه اول شناسنامه و کارت ملی را در سایت آپلود نمایید و مرحله بعد را انتخاب کنید.(لازم به است اگر شما پیش از این در سامانه سجام ثبت نام کرده باشید، در برخی کارگزاری ها دیگر نیازی به بارگذاری مدارک نیست.)
- یک مرحله نیز مربوط به دانش مالی می باشد که تعدادی سوال چهار گزینه ای درخصوص بازار بورس پرسیده شده که لازم است پاسخ داده شود.
در نهایت پیام کارگزاری مبنی بر تکمیل فرآیند برایتان ارسال می گردد. مراحل و نحوه ثبت نام در کلیه کارگزاری ها تقریبا یکسان است.
لازم به ذکر است به هنگام ثبت نام در کارگزاری، باید یک نام کاربری و رمز عبور نیز برای خود تعریف کنید تا در زمان های ورود به سامانه معاملاتی آنلاین کارگزاری، از طریق ثبت آن نام کاربری و رمز عبور، وارد سامانه معاملاتی شوید. در نگهداری و عدم فراموشی کد بورسی، نام کاربری و رمز عبور دقت شود.
همچنین ار کارگزاری های معروف شناخته شده می توان به کارگزاری اقتصاد بیدار، کارگزاری فارابی، کارگزاری مفید، کارگزاری آگاه، کارگزاری خبرگان سهام و … اشاره نمود.
پیش از اقدام برای دریافت کد بورسی، انتخاب یک کارگزاری خوب جهت ثبت نام اهمیت دارد. در حال حاضر بیش از 100 کارگزار بورس در حال فعالیت هستند اما آیا همه آنها در ارائه خدمات و امکانات یکسان بوده و فرقی ندارند؟ برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله در کدام کارگزاری ثبت نام کنیم مراجعه نمایید.
سخن آخر
نحوه ثبت نام در کارگزاری ها تقریبا یکسان بوده که بعد از انتخاب افتتاح حساب باید اطلاعات هویتی، بانکی (شماره حساب و شماره شبا متعلق به خود شخص متقاضی)، ارتباطی شامل آدرس محل سکونت، کد پستی، محل کار و … ، شغلی و تحصیلی وارد و در سایت ثبت گردد. سپس مدارک بارگذاری شود و در نهایت با قبول و تایید قرارداد کارگزاری و پاسخ به چند سوال بورسی، کد بورسی صادر می گردد و نهایتا بعد از ارسال کد بورسی، امکان دسترسی به معاملات بازار و خرید و فروش سهام شرکت ها فراهم می گردد.
در سایت کارگزاریاب 80 کارگزاری به لحاظ امکانات و خدمات مورد بررسی قرار گرفته اند که می توانید با مراجعه به سایت کارگزاریاب و کسب اطلاعات جامع، کارگزاری مناسب برای ثبت نام را انتخاب نمایید.