کدام کارگزاری ها معاملات شرطی دارند؟
در این مقاله از سایت کارگزاریاب به موضوع کارگزاری های دارای معاملات شرطی پرداخته اییم. چرا که کدام کارگزاری ها معاملات شرطی دارند، یکی از سوالات پرتکرار افرادی است که مشغول به فعالیت و سرمایه گذاری در بازار بورس می باشند. به همین دلیل بر آن شدیم تا در گزارشی کارگزاری های دارای معاملات شرطی را معرفی نماییم. اما پیش از پرداختن به موضوع اصلی، تعریفی از «معاملات شرطی در بورس» داشته باشیم.
معاملات شرطی (Pending Order) در بورس چیست؟
معاملات شرطی یا سفارشات شرطی، سفارش های خرید و فروش در در قیمتی متفاوت با قیمت فعلی بازار می باشد. درواقع اگر معامله گر قصد ثبت سفارش خرید یا سفارش فروش در قیمتی متفاوت از قیمت فعلی بازار را داشته باشد، از سفارش های شرطی استفاده می کند.
استفاده از معاملات شرطی به معامله گر و استراتژی معاملات او مربوط می شود. تاثیر استفاده از هر یک از روش های معاملات شرطی یکسان بوده و هیچ یک بر دیگری ارجحیت ندارد.
معاملات شرطی به اصلی ترین پارامترهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال از جمله سطوح حمایت، مقاومت، شکست ها و … وابسته است و استفاده از معاملات شرطی داشتن مهارت تحلیل تکنیکال را میطلبد.
نحوه فعال شدن سفارشات شرطی
گفتیم در سفارشات شرطی قیمت ثبت شده با قیمت فعلی بازار فرق دارد و وقتی که بعد از گذشت مدت زمانی، قیمت فعلی بازار به قیمت از قبل ثبت شده معامله گر در سفارشش می رسد، سفارش شرطی عملا فعال شده و انجام می گردد.
انواع سفارش های شرطی
انواع سفارش های شرطی به شرح ذیل است:
- خرید محدود (Buy Limit)
- فروش محدود (Sell Limit)
- خرید توقفی (Buy Stop)
- فروش توقفی (Sell Stop)
سفارشات لیمیتی Buy Limit و Sell Limit خرید و فروش های شرطی بوده که براساس نقاط بازگشتی در محدوده حمایتی و مقاومتی برای شناسایی موقعیتهای برگشتی انجام می شود.
سفارشات دستوری استاپی شامل Sell Stop و Buy Stop نیز جهت روند و شکست نواحی حمایتی و مقاومتی قیمت انجام می شود.
تعریق دقیقتر انواع سفارش های شرطی را در ادامه بخوانید.
خرید محدود (Buy Limit)
در Buy Limit قیمت پایینتر از قیمت فعلی ثبت می شود چرا که معامله گر معتقد است قیمت فعلی بازار بالا بوده و کمی پایینتر و تا محدوده حمایتی پایین خواهد آمد و سپس شروع به رشد می کند، پس معامله خود را زمانی انجام می دهد که قیمت سهم به پایین تر از قیمت فعلی برسد و برای اینکار یک محدوده حمایتی قوی را در نظر می گیرد و در آن محدوده حمایتی سفارش شرطی خود را ثبت می کند تا بیشترین سود را از رشد قیمتی کسب نماید.
فروش محدود (Sell Limit)
در Sell Limit قیمت بالاتر از قیمت فعلی بازار ثبت می شود چرا که معامله گر معتقد است که قیمت در جهت رشد است و می تواند بالاتر از قیمت کنونی قرار گیرد و وقتی به آن نقطه مورد نظر رسید سپس روند نزولی به خود می گیرد. به این ترتیب معامله گر سفارش Sell Limit خود را در آن محدوده مقاومتی تنظیم می کند تا از زمان شروع ریزش قیمت همراه باشد و بتواند بیشترین سود را کسب نماید.
خرید توقفی (Buy Stop)
Buy Stop زمانی فعال می گردد که قیمت در یک محدوده ای پایینتر از قیمت سفارش ما می باشد. به عبارت دیگر معاملهگر دستور سفارش خرید را بیشتر از قیمت فعلی در سیستم ثبت میکند و زمانی معامله خود را انجام می دهد که قیمت اولین مقاومت پیش روی خود را بشکند. در این نوع سفارش شرطی معامله گر معتقد است قیمت بعد از شکست مقاومت به روند صعودی خود ادامه می دهد به همین دلیل قیمت مورد نظر را در محدوده مقاومتی تنظیم می کند و وارد سفارش خرید می شود. سود کسب شده در Buy Stop کمتر از Buy Limit می باشد.
فروش توقفی (Sell Stop)
Sell Stop یعنی قیمت بالاتر از منطقه ای است که ما قرار است سفارش خود را ثبت کنیم. بنابراین در این نوع سفارش شرطی دستور سفارش فروش کمتر از قیمت فعلی در سیستم ثبت می شود. در Sell Stop معامله گر معتقد است که روند قیمتی نزولی می باشد و محدوده حمایتی خود را از دست می دهد و با نزول بیشتر همراه خواهد شد. به این ترتیب قیمت سفارش فروش را در آن محدوده حمایتی که پایینتر از قیمت فعلی بازار قرار دارد، تنظیم می کند.
انواع سفارش های شرطی در یک نگاه
تا اینجا فراگرفتیم معاملات شرطی چیست و انواع سفارش ها در معاملات شرطی کدامند. اما کدام کارگزاری ها دارای معاملات شرطی هستند؟
ثبت، ویرایش و حذف سفارش شرطی در مفید تریدر
قرار دادن سفارش های شرطی یکی از بهترین خدماتی است که این کارگزاری به مشتریان خود ارائه می دهد.قرار دادن سفارش شرطی در مفید تریدر به دو روش ذیل انجام می شود:
قرار دادن سفارش شرطی از طریق پنجره مدیریت سفارش
1.در مرحله اول، لازم است تا یکی از دستورالعملهای زیر را انجام دهید:
- در پنجره دیدهبان بازار، نماد مورد نظر خود را انتخاب کرده و گزینه سفارش جدید (New Order) را انتخاب کنید.
- کلید F9 را فشار دهید. در این حالت پنجره ارسال سفارش برای نمادی که نمودار آن در حال نمایش است، گشوده میشود.
- گزینه سفارش جدیـد (New Order) را در منوی ابزارها (Tools) و یا در نوار ابزار استاندارد (Standard) انتخاب کنید.
۲. سپس، در پنجره قراردادن سفارش، گزینه «سفارش شرطی» (Pending Order) را در فیلد نوع سفارش (Type) انتخاب کنید و حتما نام نماد را نیز کنترل کنید.
در این بخش و مطابق دو شکل زیر برای ثبت سفارش شرطی خود کافی است تا پارامترهای آن را مشخص کنید:
قرار دادن سفارش شرطی مفید تریدر از طریق نمودار سهام
مطابق شکل زیر با کلیک راست بر روی نمودار وارد زیرمنوی معامله (Trade) شوید و گزینه سفارش جدید (New Order) را انتخاب کنید.
سپس نشانگر ماوس را روی سطح دلخواه خرید یا فروش خود قرار دهید و سپس راست کلیک کنید تا گزینههای پیشنهادی مطلوب را در این زیرمنو مشاهده کنید. بعد از کلیک روی گزینه مورد نظـر، پنجره ارسال سفارش (Order Placing) باز میشـود و در آن به طور دقیق می توانید پارامترهای سفارش را تعیین کنید.
معاملات شرطی در کارگزاری آگاه
در حال حاضر امکان معاملات شرطی در کارگزاری آگاه وجود ندارد.