کارگزاری ها زیر نظر چه ارگانی هستند؟
کارگزاری ها زیر نظر کدام نهاد و ارگان هستند؟ سوالی است که در این مقاله به آن پاسخ داده شده است. اما پیش از پرداخت به موضوع اصلی تعریفی مختصر از خود کارگزاری داشته باشیم و بگوییم کارگزاری چیست و چه وظایفی دارد. کارگزار بورس شرکت یا شخص حقوقی است که به عنوان واسط میان خریدار و فروشنده، به نمایندگی از مشتریان خرید و فروش اوراق بهادار و سهام را انجام میدهد و در ازای آن دستمزد، کمیسیون یا حقکارگزاری دریافت میکند. به همین دلیل برای فعالیت در بازار بورس لازم است سرمایه گذاران در یکی از کارگزاری های رسمی کشور ثبت نام نمایند و با دریافت کد بورسی بتوانند به معاملات بازار بورس دسترسی داشته باشند. در ادامه این مقاله ضمن پاسخ به سوال کارگزاری ها زیر نظر چه ارگانی هستند؟ اطلاعات بیشتری را درباره کارگزاری بورس کسب نمایید.
کارگزاری های بورس زیر نظر چه ارگانی فعالیت دارند؟
شرکت های کارگزاری یکی از مهمترین نهادهای مالی بازار سرمایه به شمار می آیند و همانطور که دانستید واسطه برای انجام معاملات بورس به نمایندگی از مشتریان هستند. کارگزاری ها علاوه بر فراهم نمودن امکان دسترسی به معاملات سهام شرکت های حاضر در بورس، وظایف دیگری از جمله آموزش، ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری، بازارگردانی، سبدگردانی، ارائه اعتبار به متقاضیان و … هم می توانند داشته باشند.
حال آنکه این شرکت ها برای فعالیت در بازار نیازمند اخذ مجوز رسمی و مستلزم داشتن شرایط تعیین شده از سوی سازمان بورس هستند. به این ترتیب کارگزاری ها زیر نظر سازمان بورس بوده و برای فعالیت باید مورد تایید این سازمان بوده و مجوز دریافت نمایند. همچنین لازم است شاغلان کارگزاری ها در تحلیل بازار بورس و تشخیص زمان مناسب برای معامله تبحر و تخصص داشته باشند.
کارگزاری های فعال بازار سرمایه ضمن فعالیت در بازار سهام، می توانند با احراز برخی شرایط مجوز فعالیت در دیگر بورس ها شامل بورس کالای ایران، فرابورس را هم دریافت نمایند.
فعالیت کارگزاری ها به عنوان یک نهاد مالی از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است و مواد و تبصرههای مختلفی تعیین شده که کارگزاری ها باید پیرو و اجراکننده آنها باشند. همچنین باید صلاحیت کلیه اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل کارگزاری ها به تایید سازمان بورس و اوراق بهادار برسد و کارکنان نیز باید متخصص و متبحر باشند. افراد در سمت های مهم کارگزاری نیز بسته به جایگاه موظف به اخذ گواهینامه حرفه ای مربوطه هستند.
مطالعه بیشتر: برای شکایت از کارگزاری چه کنیم
نحوه ثبت نام در کارگزاری
کلیه افراد اعم از حقیقی و حقوقی برای فعالیت در بازار سرمایه باید کد بورسی دریافت نمایند که برای دریافت کد بورسی ضمن ثبت نام در سامانه سجام، لازم است در یک کارگزاری به انتخاب خود سرمایه گذار، ثبت نام و احراز هویت شوند که پس از ثبت نام کد بورسی شخص توسط کارگزاری صادر و ارسال می گردد. چگونگی ثبت نام در کارگزاری را در مقاله نحوه ثبت نام در کارگزاری و دریافت کد بورسی بخوانید.
معرفی کارگزاری های فعال کشور
در حال حاضر بیش از 100 کارگزاری دارای مجوز رسمی، زیر نظر سازمان بورس مشغول به فعالیت هستند. ما در مقاله لیست کارگزاری های بورس ایران ؛ نام 80 کارگزاری فعال را ذکر کرده ایم که با ورود به صفحه هر کدام از کارگزاری ها، می توانید خدمات و امکانات کارگزاری را مطالعه نمایید.
نکات مهم در انتخاب کارگزاری بورس
ویژگی های مختلفی برای کارگزاری ها مطرح است که در صورت دارا بودن، می توانند جزء بهترین کارگزاری جهت ثبت نام باشند. مقاله در کدام کارگزاری ثبت نام کنیم می تواند شما را در انتخاب یک کارگزاری خوب کمک و راهنمایی نماید.
تغییر کارگزاری
جالب است بدانید الزامی برای ثبت نام تنها در یک کارگزاری وجود ندارد و سرمایه گذاران می توانند در بیش از یک کارگزاری ثبت نام نمایند و از خدمات بیش از یک کارگزاری به طور همزمان بهره مند شوند. چرا که گاها پیش می آید سهامدار از خدمات و نحوه ارائه خدمات کارگزاری خود ناراضی بوده و به دنبال تعویض کارگزاری می باشد. حال ما در سایت کارگزاریاب نوشته ای در این خصوص آماده کرده اییم که توضیحات بیشتر را می توانید در مقاله چگونه کارگزاری خود را عوض کنیم بخوانید.
سخن آخر
کلیه کارگزاری های بورس به منظور ارائه خدمات مختلف به مشتریان و به نوعی انجام فعالیت های قانونی در بورس، باید از سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز تاسیس و فعالیت دریافت نمایند و در کانون کارگزاران بورس عضو شوند.