بازار سرمایهتحلیل

صندوق درآمد ثابت چیست؟/ الزام رعایت نصاب قانونی خرید سهام در صندوق‌ها

بنابر اعلام مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، در حال حاضر از ۴۹۶هزار میلیارد سرمایه نزد صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت، نزدیک به ۷۳هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در سهم وجود دارد که نزدیک به حدود ۱۴.۸درصد سرمایه‌گذاری در سهم ( سهام، حق تقدم سهام، گواهی سپرده کالایی، صندوق های سرمایه‌گذاری و …) است.

به گزارش کارگزاریاب؛ رضا نوحی، مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به اینکه نه تنها صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت، بلکه مابقی صندوق‌های سرمایه‌گذاری ملزم به رعایت یکسری از نصاب‌ها هستند، گفت: این صندوق‌ها ملزم هستند که حداقل ۴۰درصد از دارایی‌های خود را در اوراق بهادار با درآمد ثابت شرکتی و همچنین اوراق بهادار با درآمد ثابت منتشره توسط دولت و اسناد خزانه سرمایه‌گذاری کنند.

به گفته وی، همچنین نصابی تحت عنوان نصاب سهام وجود دارد و این صندوق‌ها ملزم هستند حداقل ۱۵ درصد از دارایی‌های خود را در آن سرمایه‌گذاری کنند. یعنی باید ۱۵ درصد از دارایی‌های خود را در پنج طبقه‌ای که جزو سرمایه‌گذاری در سهم حساب می شود، ( سهام، حق تقدم سهام، گواهی سپرده کالایی، صندوق های سرمایه گذاری و مواردی که جزو نصاب سرمایه گذاری در سهم است) سرمایه‌گذاری کنند.

صندوق درآمد ثابت چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

صندوق‌های سرمایه گذاری با درآمد ثابت، یکی از مهم‌ترین سازوکارهای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی هستند. این صندوق‌ها شرایط سرمایه‌گذاری را از نظر ریسک و بازده برای سرمایه‌گذاران مختلف به‌ ویژه برای افراد مبتدی مساعدتر می‌کنند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری با ایفای نقش واسطه مالی، سرمایه‌گذاری افراد غیرحرفه‌ای را از حالت مستقیم به غیرمستقیم تبدیل کرده و در این رهگذر مزایای متعددی را هم برای بازار سرمایه و هم برای سرمایه‌گذار فراهم می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین مزیت صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت میتوان به قابلیت نقد شوندگی بالای آنها اشاره کرد. نکته قابل توجه این که بیشتر این صندوق‌ها یک رکن به نام ضامن نقد شوندگی دارند که معمولا این نهاد یک نهاد مالی معتبر است.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت به صورت دوره‌ای به سرمایه‌گذاران خود سود پرداخت می‌کنند. اغلب این پرداخت‌ها به صورت ماهیانه به حساب سرمایه‌گذار واریز می‌شود. اگر سرمایه‌گذاری مجددا سود دریافتی را در صندوق سرمایه‌گذاری کند، به سود او نیز سود تعلق می‌گیرد که اصطلاحا دارایی مرکب می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا